Cara Topup Xox


cara topup xox - Halo pembaca blog ni yang budiman, semoga selalu sihat dan berjaya. Dimanapun anda berada.  Berzumpa lagi, pada masa lampau telah kita post di web ni cara transfer pulsa digi ke indo. Pada masa ni, kita beralih ke tutorial simcad xox. Kayaknya belum pernah kite posting. Langsung saja kita simak ulasannya.
Bagi penikmat simcad xox, akan kami tuliskan sikit tutor bagi anda. Untuk tutor selain xox juga ada. misal cara top up maxis. silahkan di telusuri di blog ini. langsung sahaja kami tulis
cara topup xox, cara top up xox, cara beli topup xox, harga topup xox, cara topup xox black
cara Topup xox

Top up lewat pengedar-pengedar sah ONEXOX.

Beli lah topup di petronas, 7eleven, atau yang lain. Lepas tuh masukan PIN dadam voucer tu.
1. Cara topup dengan dail USSD
DAil *132*1*<Pin kod 16-angka># 
2. Dengan SMS
 REC<jarak>PR<jarak><Pin Kod 16-angka>  dan hantar ke 22111

Topup kredit xox guna maybank2u

ikuti langkah yang ada di maybank2u. Tentu pembaca harus ada saldo di bank. Sebab ini seperti halnya membeli voucer di bank. Untuk bank lain caranya juga same, tinggal ikuti tutor yang ada di bank

Top up xox black

*132*2*NomborPin*NomborVoopee#
bagi penikmat xox black silahkan guna cara di atas, semoga berjaya

Cara Ceck Kredit data guna sms

Tipe BAL hantar ke 22111

Semuga yang kami kongsi beruapa cara nak top up xox kepada saudara sekalian bermanfaat. Pabila banyak kesilapan kami ucapkan beribu maaf. Sampai berzumpa lagi di tutor yang akan datang. Please share this blog kepada teman, saudara. Terimakasih

Cara transfer pulsa digi ke indonesia


Cara transfer pulsa digi ke indonesia - Hello pembaca sekalian. Bagaimana warta anda? Semoga anda senantiasa gembira. Dan tanpa ada halangan. Bersua lagi di blog ringkas ni tentang tutorial simcard digi. Dalam jawatan sebelumnya, kami telah menulis kepada pembaca cara transfer pulsa digi ke digi. Kali ini kami akan memberi lebih banyak lagi tutorial mengenai digi. Yaitu cara kirim pulsa digi ke indonesia. Mudah-mudahan artikel ini berguna untuk semua pembaca
cara transfer pulsa digi ke indonesia, cara kirim pulsa digi ke indonesia, cara transfer pulsa digi ke indonesia 2019, cara kirim pulsa ke indonesia u mobile, cara transfer kredit digi melalui sms, cara transfer pulsa digi ke digi, how to transfer kredit digi, cara bagi pulsa digi ke indonesia, cara mentransfer pulsa digi ke indonesia
Cara transfer pulsa digi ke indonesia

Pembaca blog ini yang gembira. Tutorial ini khusus ditujukan untuk digi. Sedangkan cara kirim pulsa digi ke indonesia u mobile, maxis, celcom dan yang lain dapat dilihat dalam artikel lain. Ada beberapa yang telah ditulis di blog ini, beberapa di antaranya belum ditulis. Sila cari di blog ini: D
Langsung saja akan kita jelaskan. Ada dua cara transfer kredit digi. Yang pertama melalui SMS yang kedua dengan UMB dial .

1.      Cara transfer kredit digi ke digi melalui sms

Taip TN<space><country code><mobile number> to 2000
Dengan cara di atas sangat mudah. Tapi biasanya dikenakan biaya admin

2.      Transfer kredit digi via UMB

Dial *128*1*7# then select Transfer International
Pilih jumlah kredit yang ingin anda transfer. Then pilih “Y” untuk konfirmasi transaksi

Perlu di ketahui pembaca sekalian. Bahwasanya jumlah transaksi maksimal digi pascabayar ke digi prabayar adalah sebesar RM15.  Demikian tutorial ini di buat. Pada saat tutorial ini di buat tutorial ini masih bisa digunakan

Mudah kan teman teman semua, saya sangat senang bila tutorial cara kirim pulsa digi ke indonesia ini membantu anda. Apabila tidak berhasil mungkin perlu di ulang kembali, atau tutorial ini sudah usang. Jadi di tunggu kritik dan saran nya di komentar blog. 

Demikian lah tutorial cara transfer pulsa digi. Semoga tutorial ini sukses menjadi pemecah masalah anda semua. Pa bila lupa nombor digi. silahkan cek nombor maxis. Sehingga saya tidak sia-sia menulis panjang lebar. Silahkan share dan berikan komentar di blog ini sehingga kami semakin semangat untuk menulis

Cara cek kuota maxis dan cek nomor maxis


Cara cek kuota maxis - Berzumpa lagi di blog yang sederhana ni. Semuga pembaca tak merasa jemu dengan blog ni. Pada masa ni akan kita share kepada pembaca semua cara cek kuota maxis dan cara cek nomor maxis. Semua ini bisa saja terjadi bahkan sering terjadi karena kita sering lah terlupa dengan nombor kita. yang mana pada postingan lalu telah kita share cara topup maxis
Banyaknya nombor yang kita punya dan sering berganti nombor membuat kita terlupa. Langsung saja kita kongsikan maklumat kepada pembaca setia blog ini perihal simkad maxis ni. Semuga berfaedah
cara cek kuota maxis, cara cek nomor maxis, how to check maxis data
cara cek kuota maxis, cara cek nomor maxis, how to check maxis data

1.      Cara Cek Nomor maxis

*139#
Yup, cara sangatlah mudah bagi hotlink maxis. Taip butan (*) di lanjut nomor 139 di ikuti butan hash (#)

2.      cara cek kuota maxis

Hal pertama untuk berinternet ria adalah cara langgan internet maxis dahulu. Bila tak, mana bisa berinternet ria. Bila internet anda tiba tiba tiba lelet bak siput. Cuba lah chek sinyal internet anda, bisa saja anda berada di tempat yang tak ada sinyal semisal di hutan. Atau bisa juga pakej data anda sudah habis. Maxis check data sangtalah mudah. Ikuti langkah di bawah ini
*100#
Atau maxis hotlink cubalah  *100*2*1#

Itulah tutorial sederhana how to check maxis data dan cara nak cek nomor maxis yang terlupa. Semuga postingan ini membawa manfaat untuk semua. Jangan lupa bantu kami dengan share blog ni di sosial media tuan tuan sekalian. Agar kami semakin semangat untuk terus menulis.

4 Cara Topup Maxis 2019


Cara untuk Topup Maxis - Hello pembaca yang bahagia. Bertemu lagi di tutorial blog ini mengenai telekomunikasi. Kali ini anda akan berkongsi pengetahuan anda mengenai kad Maxis. Di mana dalam artikel sebelumnya kita berkongsi cara transfer pulsa maxis ke indonesia. Bila pembaca belum tahu bisa juga baca tuh artikel
cara top up maxis cara topup maxis beli topup online cara nak topup maxis cara share topup maxis topup online cara transfer pulsa maxis ke indonesia
cara topup maxis

Sebenarnya terdapat banyak cara untuk mengisi maxis kredit yang boleh anda gunakan. Terutama dalam era moden seperti kini keperluan semua pembaca semakin difasilitasi dengan pelbagai kemudahan
Segera kita menulis beberapa cara top up maxis

 1. Dengan membayar tunai

Anda boleh membayar tunai di kedai yang menyediakan kredit maxis semisal 7 seven, Guardian, Pos malaysia, Giant atau kios di sekeliling anda. Bagi anda yang telah membawa wang dan berada di sekitar, anda boleh membeli secara langsung.

 2. Cara nak top up maxis online

Bagi golongan muda yang malas keluar rumah dan hobi untuk berbelanja secara dalam online bolehlah membeli  secara langsung di hotlink atau di kedai online langganan pembaca, seperti shoopi
Bagi mereka yang ingin membeli dalam talian boleh mengikuti pautan hotlink ini, kemudian ikuti langkah seterusnya yang disenaraikan di web

 3. Top up maxis guna bank

Ini sama dengan kaedah kedua kecuali kita menggunakan bank yang telah bekerjasama dengan Maxis. Terdapat banyak perkara yang boleh anda gunakan, antara lain
Maybank
CIMB
BSN
Public Bank
RHB
Bank Islam
Bank Rakyat
Hong Leong Bank
AmBank
AgroBank
Bank Muamalat
Alliance Bank
Citibank
UOB
Al Rajhi Bank
Kuwant Finance House
Bagi pembaca yang mempunyai bank di atas boleh menggunakannya untuk membeli dulang maxis

 4. Cara nak topup maxis guna SMS khusus postpaid

* Dail *100# dan pilih ‘Tambah Nilai
 * Masukkan 10/11 digit nombor telefon bimbit Hotlink lalu hantar
 * Sila masukkan jumlah bermula antara RM2 sehingga RM100 dan tekan Telefon/Hantar
 * semisal RM0.50 caj perkhidmatan akan dikenakan ke atas akaun anda. 
 * Tekan 1 untuk teruskan.
 * Kedua-dua pengguna pascabayar dan prabayar akan menerima sms pengesahan.

Selain ke 4 cara di atas anda sebenarnya juga bisa meminta kepada teman atau saudara anda untuk sharekredit maxis. Dan ini tentu bagi anda yang sedang tidak memiliki uang. hehe

Sebagai penambah wawasan anda kami cantumkan dalam blog ini tempo sah baki maxis anda

RM5 tempo sah 5 hari
RM10 tempo sah 10 hari
RM30 tempo sah 30 hari

Dan seterusnya

Demikian apa yang kami tulis cara nak topup maxis, semoga bermanfaat bagi anda semua, khususnya pelanggan maxis. Jangan lupa share blog ini agar teman anda juga merasakan manfaat blog ini. Sampai berjumpa kembali di lain artikel. Terimakasih

Cara transfer Pulsa maxis ke indonesia

Cara transfer Pulsa maxis ke indonesia

Cara transfer Pulsa maxis ke indonesia - Hello saudara-saudara, semuga sentiasa sihat dan bahagia. Pada masa ini kita akan berkongsi trik untuk semua pembaca, terutama mereka yang mempunyai saudara, teman, teman wanita di Indonesia. Kerana kami akan memberitahu anda bagaimana cara share kredit maxis
Cara yang kita akan kongsi agak mudah, iaitu dengan menghantar mesej. Mungkin kaedah ini disukai oleh rakyat Indonesia yang berada di Malaysia. Kami akan menulis dengan serta-merta.

Cara transfer Pulsa maxis ke indonesia


1. Taip PULSA hantar ke 27007
2. Tulis nombor Indonesia ke arah + 628xxxxxxxxxxx
3. Pilih jumlah yang akan dihantar seperti 1 untuk Rp.5000

Tunggu seketika sehingga ia dihantar. Sudah tentu kerana negara yang berbeza memerlukan masa yang tidak sikit. Kira-kira 10 minit. Selepas terkirim anda boleh berbual dengan abang anda di sana.

Sejak tutorial ini ditulis tidak ada yuran sms kepada 27007. Tetapi bisa juga biaya untuk memotong kredit. Sila cuba sendiri
Berita baik untuk pembaca, terdapat banyak penyedia yang boleh menghantar kredit, di antaranya
AXIS
TELKOMSEL
INDOSAT
XL

Hingga ke sini, mudah-mudahan apa yang kita tulis dalam bentuk cara share pulsa maxis ke nombor indonesia  dapat membantu semua pembaca. Anda juga boleh membaca tutorial lain di blog ini seperti cara untuk berkongsi kredit maxis ke maxis. Terima kasih, sila rasa di blog sederhana ni

Kategori

Kategori