header iklan

Cara share kredit celcom ke celcom 2018

--Letakan kode unit adsense hasil parse disini--
Selamat pagi pembaca yang budiman. Berjumpa lagi dalam postingan ni. Pada postingan yang lalu telah kita tulis cara transfer kredit maxis. Nah kali ni akan kita taip cara share kreditcelcom. Bagi pembaca yang belum faham bisa lah simak dengan betul
Tutorial sebetulnya sangatlah mudah, tak lebih lah dari 2 minit. Apalagi kalau sudah tau caranya. Bisa lah kita usil kirim kredit ayah ke hendphone kite,, :D
cara kongsi kredit celcom, cara share kredit celcom, cara transfer kredit celcom ke indonesia, cara nak share topup celcom, how to share credit celcom, cara transfer , kredit celcom

Dengan berbagi kredit, anda boleh meminta atau pindahan kredit kepada keluarga dan rakan rakan. dan sentiasa terhubung dengan mereka sepanjang masa! Berikut adalah  apa  yang  anda  perlu  lakukan. Ada 2 cara tuk kongsi kredit

1.      Cara kongsi kredit celcom antara RM1 hingga RM10  kredit guna SMS
Type : RM <Amount> Send to 1 <Recipient’s Prepaid Number>
nah misal awak kasih sampel. Aku nak kirim kredit RM 2 ke nombor 012134546
RM2 send to 101213456

2.      Cara nak share topup celcom antara RM11 to RM25
for transfer credit antara 11 sampai 25 korang perlu mendaftar terlebih dahulu. Cukup mudah. Berikut tutorialnya
Taip CAT <space> 6-character Password <space>Mother’s Name kirim ke 1019
misal CAT 123456 Anna and send to 1019
Lepas tu barulah pembaca bisa kirim top up dengan cara
Taip  RM<Amount> <space> <Password> kirim ke 1 <Transferer’s Prepaid Number>
awak kasih contoh biar semua faham
RM10 123456 and send to 1013123456

Itu yang dapat kami posting pada masa ni perihal how to share credit celcom. Semuga apa yang kami tulis bermanfaat bagi pembaca dan tutorial ni masih berlaku. Hingga pembaca tak kecewa. Dan tak lupa ingatkan untuk tetap setia di blog ni guna mendapat tutorial

0 Response to "Cara share kredit celcom ke celcom 2018"

Post a Comment