Cara share kredit celcom ke celcom 2019

Cara share kredit celcom ke celcom

Selamat pagi pembaca yang budiman. Berjumpa lagi dalam postingan ni. Pada postingan yang lalu telah kita tulis cara transfer kredit maxis. Nah kali ni akan kita taip cara share kreditcelcom. Bagi pembaca yang belum faham bisa lah simak dengan betul
Tutorial sebetulnya sangatlah mudah, tak lebih lah dari 2 minit. Apalagi kalau sudah tau caranya. Bisa lah kita usil kirim kredit ayah ke hendphone kite,, :D
cara kongsi kredit celcom, cara share kredit celcom, cara transfer kredit celcom ke indonesia, cara nak share topup celcom, how to share credit celcom, cara transfer , kredit celcom

Dengan berbagi kredit, anda boleh meminta atau pindahan kredit kepada keluarga dan rakan rakan. dan sentiasa terhubung dengan mereka sepanjang masa! Berikut adalah  apa  yang  anda  perlu  lakukan. Ada 2 cara tuk kongsi kredit

1.      Cara kongsi kredit celcom antara RM1 hingga RM10  kredit guna SMS
Type : RM <Amount> Send to 1 <Recipient’s Prepaid Number>
nah misal awak kasih sampel. Aku nak kirim kredit RM 2 ke nombor 012134546
RM2 send to 101213456

2.      Cara nak share topup celcom antara RM11 to RM25
for transfer credit antara 11 sampai 25 korang perlu mendaftar terlebih dahulu. Cukup mudah. Berikut tutorialnya
Taip CAT <space> 6-character Password <space>Mother’s Name kirim ke 1019
misal CAT 123456 Anna and send to 1019
Lepas tu barulah pembaca bisa kirim top up dengan cara
Taip  RM<Amount> <space> <Password> kirim ke 1 <Transferer’s Prepaid Number>
awak kasih contoh biar semua faham
RM10 123456 and send to 1013123456

Itu yang dapat kami posting pada masa ni perihal how to share credit celcom. Semuga apa yang kami tulis bermanfaat bagi pembaca dan tutorial ni masih berlaku. Hingga pembaca tak kecewa. Dan tak lupa ingatkan untuk tetap setia di blog ni guna mendapat tutorial

4 Cara share kredit maxis ke maxis 2019

Cara share kredit maxis ke maxis

Hello Pembaca yang budiman, sudah lame kita tak update nih blog. Macam kuburan nih blog. Semuga pembaca tetap dalam keadaan sihat tak kurang suatu apa. Pada masa ni akan kita kongsi cara share kredit maxis. Dimana pada postingan yang lampau telah kita kongsi cara topup digi
Maxis adalah salah satu kad yang cukup digemari di Malaysia. Tapi terkadang pengguna kurang faham perihal maxis takde sumber  untuk bertukar info. Maka kami mencuba berbagi info gajet pada pembaca
cara share kredit maxis, cara share topup maxis, cara kirim pulsa maxis ke indonesia, cara kongsi kredit maxis

Ada banyak cara.
Kongsi Top up maxis melalui aplikasi Hotlink RED
1.      Klik 'Tambah nilai' untuk menambah kredit.
2.      Pilih 'Share/Ask'.
3.      (HANTAR KE) Masukkan nombor telefon penerima.
4.      Tarik jumlah dan tekan 'SEND CREDITS '.
5.      Anda akan menerima SMS pengesahan setelah permintaan anda berjaya.

Cara Share topup maxis melalui *100*4*3#
1.      Ketik *100*4*3#
2.      Masukkan nombor telefon yang anda ingin kongsi kredit bersama, contoh. 0129891122.
3.      Then Masukkan jumlah yang anda ingin kongsi ( berkisar RM1-RM100), cth. 30
4.      Pastikan pembaca mengisi jumlah yang tepat dan menghantar kepada penerima yang benar. Kemudian jawab 1.
5.      Setelah pemindahan berjaya, anda dan rekan anda akan menerima SMS pengesahan daripada Hotlink.

cara share kredit maxis ke maxis melalui SMS
1.      Taip SHARE(jarak) (nombor 10 digit) Kemudian hantar mesej anda ke 22121.
Misal SHARE 012991122
2.      Sila pastikan anda berkongsi jumlah yang tepat dan menghantar kepada penerima yang betul. Kemudian jawab YES.
3.      ANda dan rekan akan menerima sms pengesahan

Cara transfer pulsa maxis ke indonesia
1.      Taip *100#
2.      Pilih Menu nombor 4 Tambah nilai
3.      then pilih I-share
4.      Pilih negara indonesia
5.      MAsukan nombor negara indo ex 6281837894752
6.      Pilih jumlah yang akan dikirim
7.      tekan OK

Demikian telag kita kongsi perihal how to share kredit maxis. semuga perkongsian ini membawa manfaat untuk kita semua. Apabila banyak kesilapan kami mohon beribu maaf

Kategori

Kategori