header iklan

4 Cara Topup Digi 2018

--Letakan kode unit adsense hasil parse disini--
Cara Topup Digi - Hello Pengguna telefon bimbit. Semuga kabar  pembaca dalam sihat santausa dan berbahagia. Setelah pada postingan yang lalu telah update cara share kredit digi. Pada postingan sekarang kita nak kongsi  cara isi baki digi. Karena terkadang masih ada yang belum paham atau kadang terlupa
Ada banyak cara top up digi, semua ni dimaksud tuk kemudahan pengguna akaun Digi Prepaid. Tapi tak semua akan kita share. Akan kita share sekira mudah dan popular malaysia. Semuga tulisan ni memberi manfaat bagi pengguna telepon bimbit dan simkad
cara topup digi, cara top up digi, cara reload digi online, cara isi baki digi, cara topup digi ke nombor lain

Kita simak 4 cara nak topup digi paling mudah dan popular
Cara Top up Digi prepaid Guna Pin
Belilah kupon reload pada kedai langganan anda. Bisa di di apotek, supermarket, kantor pos atau yang lain.
Bila kode pin 16 digit dah didapat, tekan <*123*><16-digit reload number><#> and press SEND/CALL. Misal *123*1234567890987654#  then select CALL/ SEND
Cara Reload digi online
Cara ni termasuk mudah dan ringkas, anda tak perlu lah keluar rumah, anda hanya perlu terhubung dengan internet guna akses website resmi
1.      Silahkan menuju RELOAD ONLINE
2.      Pilih jumlah baki sesuai selera tuan Dan isi maklumat yang tertera di web.
3.      Then klik teruskan Atau proses.
4.      Lepas tu Cek lagi perihal data tuan. Kiranya dah pas klik PAY guna melanjutka pembelian. 
5.      Anda akan menerima mesej dengan baki terkini pabila reload online berjaya

Baca juga cara kongsi krediti digi
Cara Reload digi prepaid guna flexi
Cara ni paling ringkas dan mudah. Pembaca hanya perlu ke kedai prepaid digi. Dan maklumatkan nombor telepon yang hendak dibeli. Pastikan nombor yang anda berikan betul. Anda tingga menunggu baki masuk, 
Cara isi Top up digi guna bank misal Maybank
Pembaca bisa juga topup digi prepaid guna ATM bank yang ada. Banyak Bank yang telah kerja sama dengan digi semisal Agro Bank, AmBank, CIMB Bank, EON Bank, MEPS, Maybank, Public Bank, RHB Bank, Citibank dan bank lain. Mungkin tiap bank sikit berbeza dalam cara pengisian baki digi. Akan tetapi secara umum sama lah
1.      Dari menu pilih OTHER SERVICES.
2.      Then pilih PREPAID RELOAD / PREPAID TOP-UP,
3.      Lepas tu ikuti arahan petunjuk dari bank yang tuan pakai.
4.      Done.

Demikian yang dapat kami kongsi kepada pembaca perihal cara topup digi. Semuga perkongsian ini memberi manfaat kepada masyarakat semua. Nantikan maklumat perihal info gajet pada blog ni. Pa bila ada salah kata kami mohon maaf

0 Response to "4 Cara Topup Digi 2018"

Post a Comment