4 Cara Topup Digi 2019


Cara Topup Digi - Hello Pengguna telefon bimbit. Semuga kabar  pembaca dalam sihat santausa dan berbahagia. Setelah pada postingan yang lalu telah update cara share kredit digi. Pada postingan sekarang kita nak kongsi  cara isi baki digi. Karena terkadang masih ada yang belum paham atau kadang terlupa
Ada banyak cara top up digi, semua ni dimaksud tuk kemudahan pengguna akaun Digi Prepaid. Tapi tak semua akan kita share. Akan kita share sekira mudah dan popular malaysia. Semuga tulisan ni memberi manfaat bagi pengguna telepon bimbit dan simkad
cara topup digi, cara top up digi, cara reload digi online, cara isi baki digi, cara topup digi ke nombor lain

Kita simak 4 cara nak topup digi paling mudah dan popular

Cara Top up Digi prepaid Guna Pin

Belilah kupon reload pada kedai langganan anda. Bisa di di apotek, supermarket, kantor pos atau yang lain.
Bila kode pin 16 digit dah didapat, tekan <*123*><16-digit reload number><#> and press SEND/CALL. Misal *123*1234567890987654#  then select CALL/ SEND

Cara Reload digi online

Cara ni termasuk mudah dan ringkas, anda tak perlu lah keluar rumah, anda hanya perlu terhubung dengan internet guna akses website resmi
1.      Silahkan menuju RELOAD ONLINE
2.      Pilih jumlah baki sesuai selera tuan Dan isi maklumat yang tertera di web.
3.      Then klik teruskan Atau proses.
4.      Lepas tu Cek lagi perihal data tuan. Kiranya dah pas klik PAY guna melanjutka pembelian. 
5.      Anda akan menerima mesej dengan baki terkini pabila reload online berjaya

Baca juga cara kongsi krediti digi

Cara Reload digi prepaid guna flexi

Cara ni paling ringkas dan mudah. Pembaca hanya perlu ke kedai prepaid digi. Dan maklumatkan nombor telepon yang hendak dibeli. Pastikan nombor yang anda berikan betul. Anda tingga menunggu baki masuk, 

Cara isi Top up digi guna bank misal Maybank2u

Pembaca bisa juga topup digi prepaid guna ATM bank yang ada. Banyak Bank yang telah kerja sama dengan digi semisal Agro Bank, AmBank, CIMB Bank, EON Bank, MEPS, Maybank, Public Bank, RHB Bank, Citibank dan bank lain. Mungkin tiap bank sikit berbeza dalam cara pengisian baki digi. Akan tetapi secara umum sama lah
1.      Dari menu pilih OTHER SERVICES.
2.      Then pilih PREPAID RELOAD / PREPAID TOP-UP,
3.      Lepas tu ikuti arahan petunjuk dari bank yang tuan pakai.
4.      Done.

Demikian yang dapat kami kongsi kepada pembaca perihal cara topup digi. Semuga perkongsian ini memberi manfaat kepada masyarakat semua. Nantikan maklumat perihal info gajet pada blog ni. Pa bila ada salah kata kami mohon maaf

Cara Share Kredit Digi ke Digi Melalui SMS 2019

Cara Transfer Kredit Digi 2019

Cara Share kredit digi - Hallo pembaca yang budiman, ini adalah blog sederhana yang akan kongsi perihal simkad. nah pada masa ni akan kami tuliskan kepada pembaca semua perihal simkad digi. Dimana kita semua tahu bahwa simkad digi lumayan digemari di malaysia ni. Bagaimanakah cara transfer kredit digi melalui sms ke pengguna lain. Bisa saudara, sahabat, adik atau teman wanita? :D . Sebetulnya sangat mudah dan simpel asalkan tahu caranya. Nah disinilah kami hadir berkongsi info. Sebab banyak perihal yang bisa jadi alasan untuk transfer pulsa digi. SEmisal teman sedang butuh dan kita ada banyak. Tak da salahnya kita berbagi.

cara kongsi kredit digi, cara nak share kredit digi, cara transfer kredit digi ke digi, cara share topup digi,  cara pinjam kredit digi, cara transfer kredit digi melalui sms, cara mintak krediti digi
Cara transfer kredit digi

Berikut cara kongsi kredit digi melalui sms dengan mudah dan simpel. Pertama siapkan dahulu nombor yang akan di kirim dan pastikan Topup anda cukup. Sebab bila tak cukup pasti gagal
1.      Tekan *128# dari hanphone kamu and Call
2.      Pilih My Account dari banyak menu
3.      lalu Pilih Talktime Service
4.   Remplay 1 untuk pilih Talktime Transfer 
4.   Then select transfer option*
5.      Masukan nombor digi penerima
6.      Terahir pilih SEND / CALL
7.      Done

*  Untuk transfer option ada beberapa pilihan, bagi pelanggan digi postpaid ke prepaid berkisar  RM3 sampe RM15, sedang bagi pelanggan digi yang ingin transfer kredit digi dari prepaid ke prepaid berkisar RM3 sampe RM2
Mudah bukan? Sebelum pembaca sekalian share topup digi ke digi ada extra info yang perlu pembaca tahu. Berikut info penting perihal Cara nak share krediti digi
·         Caj perkhidmatan 50 sen bagi yang kirim kredit digi sedang bagi penerima terkena fee 25 sen
·         Jumlah terbanyak untuk transfer kredit bagi setiap nombor adalah  RM 15
Peraturan dan perihal kredit digi ni dapat berubah. Termasuk tutorial di atas bisa dah tidak berlaku. Sebetulnya selain kirim kredit digi ada juga cara mintak krediti digi. tapi dilain masa mungkin kita akan tulis lain masa. semisal cara transfer kredit digi ke indonesia. tutorial ni bagus untuk saudra saudara kite yang ingi berbagi dengan saudaranya yang sedang di indonesia

Demikian lah how to transfer kredit digi 2019. semuga manfaat bagi manfaat dan menjadi ibadah. Apabila banyak kesilapan atau tutorial ni sudah ga berlaku kami mohon maaf. Dan Nantikan Tutorial selanjutnya di blog ni 

Kategori

Kategori