4 Cara Topup Digi 2019


Cara Topup Digi - Hello Pengguna telefon bimbit. Semuga kabar  pembaca dalam sihat santausa dan berbahagia. Setelah pada postingan yang lalu telah update cara share kredit digi. Pada postingan sekarang kita nak kongsi  cara isi baki digi. Karena terkadang masih ada yang belum paham atau kadang terlupa
Ada banyak cara top up digi, semua ni dimaksud tuk kemudahan pengguna akaun Digi Prepaid. Tapi tak semua akan kita share. Akan kita share sekira mudah dan popular malaysia. Semuga tulisan ni memberi manfaat bagi pengguna telepon bimbit dan simkad
cara topup digi, cara top up digi, cara reload digi online, cara isi baki digi, cara topup digi ke nombor lain

Kita simak 4 cara nak topup digi paling mudah dan popular

Cara Top up Digi prepaid Guna Pin

Belilah kupon reload pada kedai langganan anda. Bisa di di apotek, supermarket, kantor pos atau yang lain.
Bila kode pin 16 digit dah didapat, tekan <*123*><16-digit reload number><#> and press SEND/CALL. Misal *123*1234567890987654#  then select CALL/ SEND

Cara Reload digi online

Cara ni termasuk mudah dan ringkas, anda tak perlu lah keluar rumah, anda hanya perlu terhubung dengan internet guna akses website resmi
1.      Silahkan menuju RELOAD ONLINE
2.      Pilih jumlah baki sesuai selera tuan Dan isi maklumat yang tertera di web.
3.      Then klik teruskan Atau proses.
4.      Lepas tu Cek lagi perihal data tuan. Kiranya dah pas klik PAY guna melanjutka pembelian. 
5.      Anda akan menerima mesej dengan baki terkini pabila reload online berjaya

Baca juga cara kongsi krediti digi

Cara Reload digi prepaid guna flexi

Cara ni paling ringkas dan mudah. Pembaca hanya perlu ke kedai prepaid digi. Dan maklumatkan nombor telepon yang hendak dibeli. Pastikan nombor yang anda berikan betul. Anda tingga menunggu baki masuk, 

Cara isi Top up digi guna bank misal Maybank2u

Pembaca bisa juga topup digi prepaid guna ATM bank yang ada. Banyak Bank yang telah kerja sama dengan digi semisal Agro Bank, AmBank, CIMB Bank, EON Bank, MEPS, Maybank, Public Bank, RHB Bank, Citibank dan bank lain. Mungkin tiap bank sikit berbeza dalam cara pengisian baki digi. Akan tetapi secara umum sama lah
1.      Dari menu pilih OTHER SERVICES.
2.      Then pilih PREPAID RELOAD / PREPAID TOP-UP,
3.      Lepas tu ikuti arahan petunjuk dari bank yang tuan pakai.
4.      Done.

Demikian yang dapat kami kongsi kepada pembaca perihal cara topup digi. Semuga perkongsian ini memberi manfaat kepada masyarakat semua. Nantikan maklumat perihal info gajet pada blog ni. Pa bila ada salah kata kami mohon maaf

Cara Share Kredit Digi ke Digi Melalui SMS 2019

Cara Transfer Kredit Digi 2019

Cara Share kredit digi - Hallo pembaca yang budiman, ini adalah blog sederhana yang akan kongsi perihal simkad. nah pada masa ni akan kami tuliskan kepada pembaca semua perihal simkad digi. Dimana kita semua tahu bahwa simkad digi lumayan digemari di malaysia ni. Bagaimanakah cara transfer kredit digi melalui sms ke pengguna lain. Bisa saudara, sahabat, adik atau teman wanita? :D . Sebetulnya sangat mudah dan simpel asalkan tahu caranya. Nah disinilah kami hadir berkongsi info. Sebab banyak perihal yang bisa jadi alasan untuk transfer pulsa digi. SEmisal teman sedang butuh dan kita ada banyak. Tak da salahnya kita berbagi.

cara kongsi kredit digi, cara nak share kredit digi, cara transfer kredit digi ke digi, cara share topup digi,  cara pinjam kredit digi, cara transfer kredit digi melalui sms, cara mintak krediti digi
Cara transfer kredit digi

Berikut cara kongsi kredit digi melalui sms dengan mudah dan simpel. Pertama siapkan dahulu nombor yang akan di kirim dan pastikan Topup anda cukup. Sebab bila tak cukup pasti gagal
1.      Tekan *128# dari hanphone kamu and Call
2.      Pilih My Account dari banyak menu
3.      lalu Pilih Talktime Service
4.   Remplay 1 untuk pilih Talktime Transfer 
4.   Then select transfer option*
5.      Masukan nombor digi penerima
6.      Terahir pilih SEND / CALL
7.      Done

*  Untuk transfer option ada beberapa pilihan, bagi pelanggan digi postpaid ke prepaid berkisar  RM3 sampe RM15, sedang bagi pelanggan digi yang ingin transfer kredit digi dari prepaid ke prepaid berkisar RM3 sampe RM2
Mudah bukan? Sebelum pembaca sekalian share topup digi ke digi ada extra info yang perlu pembaca tahu. Berikut info penting perihal Cara nak share krediti digi
·         Caj perkhidmatan 50 sen bagi yang kirim kredit digi sedang bagi penerima terkena fee 25 sen
·         Jumlah terbanyak untuk transfer kredit bagi setiap nombor adalah  RM 15
Peraturan dan perihal kredit digi ni dapat berubah. Termasuk tutorial di atas bisa dah tidak berlaku. Sebetulnya selain kirim kredit digi ada juga cara mintak krediti digi. tapi dilain masa mungkin kita akan tulis lain masa. semisal cara transfer kredit digi ke indonesia. tutorial ni bagus untuk saudra saudara kite yang ingi berbagi dengan saudaranya yang sedang di indonesia

Demikian lah how to transfer kredit digi 2019. semuga manfaat bagi manfaat dan menjadi ibadah. Apabila banyak kesilapan atau tutorial ni sudah ga berlaku kami mohon maaf. Dan Nantikan Tutorial selanjutnya di blog ni 

huawei color band a2 Spec, Kelebihan, Harga di malaysia

Huawei color band a2 Spec, Kelebihan, Harga di malaysia

Halo pembaca di seluruh dunia. Terimakasih sudi mampir di blog perihal gajet yang sederhana ni. Blog ni ialah blog cupu yang akan kongsi informasi perihal dunia gajet. Semuga info yang akan kita share berguna untuk para pembaca
Pada postingan pertama ni akan kami kongsi huawei color band a2, memanglah huawei colorband a2 belum lah terlalu ramai dibicarakan khalayak. Tapi saye percaya prodak dari huawei ni akn laku keras. Nah pada masa ni akan kami kongsi harga huawei colorband a2 dan specs dari huawei colorband a2. Meski belum terlalu terang  price huawei color band a2 di malaysia. Tapi tak apalah kita kongsi sebagai pengetahuan dan pertimbangan

huawei, huawei colorband a2, huawei colorband a2 specs, kelebihna huawei colorband a2, huawei colorband a2 harga, huawei colorband a2 price in malaysia

Specs huawei color band a2

UKURAN
Badan utama: kira-kira 46,8 mm x 20,5 mm x 11,2 mm (tidak termasuk tali pengikat)
Charging cradle: approx. 38 mm x 19,6 mm x 8 mm
BERAT
Kira-kira. 22 g (termasuk tali pengikat)
WARNA
Hitam hijau Merah
PERANGKAT YANG KOMPATIBEL
1. Smartphone yang menjalankan Android 4.4 atau yang lebih baru
2. Smartphone yang menjalankan iOS 8.0 atau yang lebih baru
3. Smartphone yang mendukung Bluetooth 4.2
BATERAI
Baterai polimer litium (95 mAh)

DALAM KOTAK
·         Band
·         Kabel USB
·         Charging cradle
·         Panduan pengguna

LAYAR
Layar AMOLED 0,96 inci, mendukung sentuhan 3 titik
WAKTU SIAGA
18 hari (dengan Bluetooth dalam mode penyiaran dan band dalam status diam)
WAKTU PENGISIAN
Kira-kira. 1,5 jam

Nah tu adalah spec umu huawei color band a2. Maaf belum terlampau lengkap karena memang barang ni adalah barang baru di pasar. Jadi belum banyak yang tahu

Kelebihan dan keunggulan huawei color band a2
·         Huawei colorband a2 memiliki layar 0.96 '' Skrin OLED.  Lebih besar dari layar pendahulunya. Tentu ni sangat bagus karena Pengguna bisa melihat lebih banyak maklumat secara sekilas. Selain dibekali dengan layar yang lebih besar huawei color band a2 juga sudah mempunyai fitur Multi touch screen. Gimana? semakin keren bukan?
·         keunggulan huawei color band a2 yang kedua yaitu tahan air. Pabila pembaca hendak berwudu atau membasuh tangan atau mandi tak usahlah melepas ni barang. bagus kan?
·         Nah ni juga tak kalah penting, huawei color band a2 memiliki ketahanan baterai hingga 9 hari dengan charge baterai tak kurang dari 2 jam. sangat mempesona buka
·         Memiliki bluetot yang lebih stabil
·         Kelebihan yang juga berkesan pada colorband a2 ialah pelbagai fitur kesihatan yang sangat penting bagi body kita. Diantaranya yaitu pemantauan tingkat kerja jantung. Jadi fitr ni dapat memantau jantung pabila kita berolahraga terlalu keras. sehingga jantung dapat dikurangi dari cedera. Ada lagi yang sangat keren. yaitu ada fitur pengingat bila kita duduk terlalu lama. ada juga pemantauan kualitas tidur. semua adalah fitur yang baik untuk kesihatan kita semua

Harga Huawei colorband a2 in malaysia

Price harga Huawei colorband a2 di malaysia masih belum diketahui dengan pasti. ikuti blog ni untuk mengetahui dengan jelas harga huawei colorband a2

Kategori

Kategori