Hello there and assalamualaikum...

Saturday, March 9, 2013

Perangg..????!!


PeRang….?????  Di LAhad Datu..?? biar Betul..!! 
Pada awalnya memang tidak percaya.. selidik punya selidik.. ehh betul Lah.. Perang.. 
Astagfirullahalazim..  
Tembak menembak di sana Kg tanduo Lahad Datu.. lePas tu pindah ke sempurna..??   MeLarat sampai ke sana.. 
  APa yang menyebabkan perang..?? 
Siapa mulakan tembakan..??  
Siapa dalang semua nie..?? 
siapa Sultan sulu ??  
Apa mereka buat di sabah?? Banyak persoalan yang timbul di kepala otak masing2x.. 
Sudah tentu kami warga Malaysia mendoakan kesejahteraan penduduk di Sabah..  
Terbaca dilaman twitter saya.. ramai juga yang baru Tahu siapa Sultan Sulu.. uuhmmm.. 
Ya Lah.. tetiba Sultan Sulu muncul  semula  tuntut Sabah..and Op Kos Jarang Buka Buku sejarah la tu.. 
 YA ALLah. Sultan Sulu mahu tuntut sabah.?? 
My God. No way.!!        Why..??          kenapa..??        
Mereka tidak Nampak kah keadaan di tempat bumi mereka sendiri..?? 
      perang..?            anaiya..?? 
Pendek cerita lah kan.. tempat sendiri tidak terjaga mau jaga tempat orang lain lagi???
 Hilang Akal kah Sultan sulu .?? 
Kenapa aku cakap macam tu..?? ada bukti kah..?? 
Let me check... well saya kerja di bahagian construction.. and Of course major pekerja sana orang pilipin..  di masa lapang saya selalu lepak dengan pekerja sana… bercerita.. gurau senda… seriuosLy mereka semua baik2x belaka nohhh..
iniLah antara mereka pekerja Buruh - Waktu Rehat Pukul 9.30 a.m
- nie tengah ikut 'time' denan dorang sekali la nie.. 

 ehh.. macam mau lari topic..  owke.. owk K berbalik cerita..  masa lepaking-lepaking tu.. time tu la juga saya selalu bertanya latar belakang mereka.. kg di mana.. macam mana kehidupan mereka di kg.. so.. dan  panjang lebar lah cerita kami.. #eh sepatutnya saya arahkan mereka kerja nie tak.. saya pula yang bawa dorang bercerita.. No wonder la mereka suka kalau saya datang ke tempat Dorang.. iskk..iskk..urrmm Kalilahh...5 minit jak pun x lama K..lgpun bukan selalu juga..owke lah berikut adalah sebahagian daripada apa yag mereka storykan pada saya.
Pernah suatu hari juga.. kami bercerita Sultan sulu nie. Pemerintahan Malaysia la.. Sulu lah.. tetiba buka cerita sejarah.. and seorang kawan tu cakap.. “nah nini tidak lama lagi jadi Warga filipin la kau.. hahha”  OHMayGOd-ALLah s.w.t…  tidak mahu aku..!!!  satu soalan  aku Tanya.. kalau Sultan Sulu datang ambil nie sabah kamu mahu kah..?? sedang kamu lari dari sana.. datang ke sini cari makan..?? kau rasa kalau Sultan Sulu datang ambik Sabah.. macam mana..?? Lari tempat Lain..?? gitu..??  Abu sayyaf sana masuk ke sabah.. Nauzubillah.
Well saya Yakin MaLaysia dapat selesaikan masalah ini.. Insha ALLah.. DOa kami rakyat Malaysia sentiasa ada bersama. Amiinnn

0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook

Thats Me..!!

Thats Me..!!

Tentang Tini.

Like seriously i take almost 2 hour to write what i want to tell you guys about me... A.K.A i even dont know how to describe about myself... Maybe You can know a bit of me in my writing. But Trust Me im a gooooood person but yeahh can be Baadddddd also.!
Powered by Blogger.

About Me

Search This Blog

Popular Posts

Copyright © I am Tini | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com