Hello there and assalamualaikum...

Saturday, March 9, 2013

Miss Site Supervisor..



 Site supervisor..??
 perempuan..??
 mampu kah..?? 
  tidak takut kah kerja macam tu..?? 
  oF course la tu semua saya ditanya time interview hari tu..
Hmm kalau saya takut kerja macam tu.. mungkin saya tidak jejak kaki untuk di interview.. dan awal-awal lagi time study saya tidak pick tu subjek.. Bunyi macam riak pula kan.. 
Astagfirullahalazim...
Begini, memandangkan saya mahukan pengalaman. saya sanggup di tempatkan di site sepenuhnya.. sebab disana semua benda kita nampak dengan mata kita sendiri.. kn..  kn.. ?
Dan Civil engineering bidang dia meluas.. dan bahagian construction juga yang saya pilih. Alhamdulillah rezeki saya di situ. Terima Dengan Syukur ke Hadrat Illahi. 
 Ramai juga pekerja sana.. Cakap..  "Alahaii nong(anak-gelaran) kenapa kau kerja macam begini… perempuan bha kau tu… hati- hati ko yah.". 
–ya uncle.. saya berhati-hati nie makaseh.. hehe.. 
eh  adalagi..
 "kenapa Lah kau tidak ambik kerja di Opis.. di Opis senang.. kau tidak berpanas-panas."
 – urmmm tak pa.. saya pakai tudung.. spek.. sun block owke la.. 
FYI kerja saya Fully di Site hehehe. ….
 And semuanya soalan yang sama….   Hmmm take care juga dorang ahh..  Terimah Kasih. =)
Pekerja di Tempat  aku kerja dulu semua  baik-baik belaka.. betul.. tidak tipu..
And sudah tentu lah  di sana ramai pekerja lelaki.. Construction kan..  kalau perempuan sikit jak, itu pun kadang  kerja kadang tidak.   
C How i Look..  safety helmet. Spek Mata,,  Jaket..  N sLuar Slek Hitam xpi Xnmpak la. NVM. 
         And for the 1st time.. kerja di site nie.. kebanyakkan tumpuan pekerja pada saya..?? ehh....?? ada yang tidak kena ka..??  pakaian saya sopan jak..  Kadang ada yang pikir saya nie dari CIDB.. dan ada pula ingat saya Ingineer.. Makaseh.. makaseh.. hehhe  dan ada pula mau ngorat.
Eh..! haha  apa Lah.. memang betullah.. Namanya perempuan masuk site.. pasti ada yang mau usha--usha... memandangkan kerja saya di site saja. Saya tetapkan. Jangan Jeling.. dan jangan Layan.
pstt..! psttt..!  aduii bunyi apa tu cicak ka..?? buat derrr jak la.. Lama Kelamaan pandai la dorang berhenti.
Alhamdulillah. Banyak pengalaman yang saya dapat sepanjang kerja di kawasan pembinaan. And of kos la ada banyak lagi benda yang saya belum tahu. Kalau dapat partner yang suka kongsi maklumat Lagi bagus.. Malangnya tidak.. saya di biarkan macam tu jak hello partner.. I need your guide.!! Im freshiiee owkee..!!
 Uhmm.. so..??! kebanyakkan saya bertanya-tanya dari buruh tu sendiri.. tidak pun saya call kawan saya.. tidak pun senior supervisor saya ,,  partner saya nie ntah la. Mau kata nanti saya tutup periuk nasi dia tidak juga. So Indipendent la..  well nasib saya nie pandai bawa diri.

Kes Lot97..defect work.
Kes tu partner saya handle..  and saya tidak tahu menahu pasal tu.. Last-Last ada laporan rumah tu defect dia bermasalah. Urrhmm..  and akhirnya kerja tu diserahkan pada saya untuk handle.   Urrmmm kerja tu tidak banyak juga lah.. Cuma kenapa Lambat..?? seBabnya Tiada pemantauan. And Alhamdulillah dalam masa 2 hari jak kerja tu sudah siap.. defect jak pun. And Im so Happy..!! ya Happy..! APa yang buat saya gembira Bos saya beri kepercayaan pada saya untuk buat tu dengan sempurna walaupun itu small matter.. hehe

Jomm tinguk kejap..
see..  dari kiri Mr shim, Mr Jonathan, Mr jason, Mr JoJo..
owwyeahh. Thats Me.. miss TIni at the Site.

Retaining Wall .. 

Di Kawasan Perumahan..  ini Lah tempat yang saya Jaga sepenuhnya.
FYI Asphalt belum ada Lagi so Lalauan air ke parit X sampai tu lah banjir.
SebeLum - umur 1 hari = selepas - Umur 4 bulan
Nampak kan aku kerja keras.. uwuuwuw


K sampai sini saja.. XOXO.. c yA again.... PubLish.!

4 comments:

  1. aihaii..kepanasn tu.. xpi sabar jak La.. Thxx.. =)

    ReplyDelete
  2. ala ciannya die..panas ye
    salam perkenalan..:-)

    ReplyDelete
  3. Umie - salam Perkenalan jgkk.. =)

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook

Thats Me..!!

Thats Me..!!

Tentang Tini.

Like seriously i take almost 2 hour to write what i want to tell you guys about me... A.K.A i even dont know how to describe about myself... Maybe You can know a bit of me in my writing. But Trust Me im a gooooood person but yeahh can be Baadddddd also.!
Powered by Blogger.

About Me

Search This Blog

Popular Posts

Copyright © I am Tini | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com